Jouw huisstijl doorvoeren in rapporten, whitepapers en e-books

5 oktober 2022 | Grafisch ontwerp, Huisstijlontwerp

Een goede huisstijl laat zien wie je bent en wat je doet.

Een huisstijl bestaat uit kleuren, lettertypes, vormen, fotografie en iconen. Door deze consistent door te voeren in al je communicatie-uitingen zet je een sterk en herkenbaar merk neer. Kijk bijvoorbeeld naar een merk als Coca Cola of Ikea. Als je hier de merknaam weglaat, maar wel de kleuren en vormen laat staan zie je nog steeds welk merk het is. Laat je huisstijl overal in terugkomen. Juist ook in rapporten, whitepapers en e-books. Maak ze aantrekkelijker, leesbaarder en overtuigender met grafische vormgeving. Helemaal in de look & feel van jouw organisatie.

Jouw verslag of rapport informatief én aantrekkelijk met grafische vormgeving

Een mooi ontwerp en design van je adviesrapport of verslag oogt professioneler en leest makkelijker. Dit kan in de vorm van een magazine, brochure, poster of whitepaper. De lappen tekst en ingewikkelde tabellen worden omgezet naar een document met illustraties en infographics. Hoofd- en bijzaken onderscheiden zich door duidelijke koppen en kaders. Zo ontstaat er een document dat duidelijk de informatie weergeeft en prikkelt om te lezen. Vergeet ook niet de voor- en achterkant. Met een passend ontworpen voorblad geef je direct een goede eerste indruk van wat je lezer kan verwachten.

Infographics in jouw huisstijl

Afbeeldingen en plaatjes zeggen meer dan woorden. Daarom zijn infographics bij uitstek geschikt om informatie op een heldere manier weer te geven. Ideaal bij complexe onderzoeken of processen. Infographics worden opgebouwd aan de hand van de tekst en cijfers die in het rapport staan met symbolen en kleuren die passen bij je huisstijl zodat de uitstraling helemaal past bij de organisatie. Het gaat om het creëren van de juiste combinatie van beeld en verhaal. Hiermee vergroot je de leesbaarheid en de impact van de tekst.

Infographics voor adviesbureaus

Om bij een presentatie, in een offerte of een eindrapport een verhaal in woorden visueel te maken word ik vaak gevraagd om het proces, de tijdlijn of het resultaat uit te beelden in plaatjes. Een infographic dus. Afhankelijk van de doelgroep en de eisen die worden gesteld aan de stijl (in de stijl van het adviesbureau of juist in de stijl van de opdrachtgever), bepaal ik het kleurgebruik, het lettertype en de grafische weergave. Dat laatste gaat voornamelijk over de plaatjes; tekeningen of strakke afbeeldingen, wat luchtige opbouw of juist heel zakelijk. Hieronder een aantal voorbeelden.

Jij zorgt voor de inhoud en ik ontwerp

Ik maak regelmatig rapporten, whitepapers en e-books op. Zowel voor offline als online gebruik. Omdat het vaak om veel tekst en cijfers gaat, is het belangrijk dat dit goed leesbaar blijft en fris oogt. Ik laat in de documenten belangrijke elementen eruit springen, speel met quotes en varieer met juiste kleuren. Dit doe ik helemaal in jouw huisstijl! Het is niet aantrekkelijk om een rapport te lezen met alleen maar lappen tekst met ingewikkelde tabellen. Het rapport wordt zonder pardon aan de kant geschoven en niet meer gelezen. Dat is zonde van alle tijd en moeite die erin is gestoken.

Ontwerp e-books voor Mira Saia

Mira bemiddelt, coacht, spart en adviseert. Zij schreef twee e-books en vroeg mij om dit in haar stijl op te maken. Ik gebruikte daar uiteraard haar huisstijlkleuren en huisstijllettertypes voor. Daarnaast maakte ik geschikte afbeeldingen op die passen bij haar manier van werken en wat ze wil uitstralen. Deze afbeeldingen gebruikt ze nu ook los op haar social media, wanneer ze een onderwerp uit één van haar e-books onder de loep neemt.

Wil jij ook een impact maken met jouw rapport, whitepaper of e-book? Een fris ontwerp en helemaal in jouw huisstijl? Neem contact met mij op!
Sandra Beekman van Signatures

Hoi, ik ben Sandra van Signatures

Volg me voor tips & tricks

Bekijk al mijn blogs of filter op categorie