Logo en huisstijl laten ontwerpen voor je nieuwe bedrijf

9 december 2021 | Grafisch ontwerp, Huisstijlontwerp

Nog even en het nieuwe jaar begint. Een jaar vol nieuwe kansen en voor jou misschien wel een spannende nieuwe stap. Je eigen bedrijf starten! Waarschijnlijk heb je het ondernemingsplan al klaarliggen, vanuit welke locatie je gaat werken en hoe je de boekhouding gaat inrichten. Vergeet alleen niet het allerbelangrijkste. Je zichtbaarheid! Regel een mooie website, een uniek logo en een passende huisstijl. Je wilt natuurlijk wel dat je als bedrijf gezien wordt. Online wordt steeds belangrijker. Zeker in deze tijd. Zorg er dus voor dat je online opgemerkt en herkend wordt.

Zichtbaarheid met je huisstijl

Bij het starten van je bedrijf is een website en een huisstijl een must. Je maakt hiermee een eerste indruk naar je potentiële klanten. En dit moet perfect passen bij jouw nieuwe onderneming! Een huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en consistentie in al je communicatie. Hier hoort een logo bij. Je logo is het uithangbord van je bedrijf. Een professioneel logo wekt vertrouwen en dat zie je terug in je verkoop.

Professioneel logo ontwerpen

Wat wil je met je nieuwe bedrijf gaan uitstralen? Welke klanten wil je gaan trekken? Dit is belangrijk bij het ontwerp van een logo. Laat je je logo professioneel ontwerpen dan ontvang je deze in verschillende bestandsformaten geschikt voor online gebruik en voor drukwerk. Bij het ontwerp van een logo kun je kiezen uit een woordlogo, beeldlogo of een combinatie van een woord met een beeldmerk. Een woordlogo bestaat uit de volledige naam van je bedrijf in een gekozen lettertype en kleur. Denk bijvoorbeeld aan de logo’s van de HEMA, Nike of Facebook. Een beeldlogo bestaat alleen uit een symbool. Bij een combinatie van een beeldmerk met een woordmerk is je bedrijfsnaam samengevoegd met een symbool. Hierbij is je bedrijfsnaam altijd zichtbaar, maar is er ook ruimte voor een grafische weergave. Ben je een startende ondernemer dan adviseer ik altijd om te kiezen voor een woordmerk of een combinatie met een beeldmerk.

Logo en huisstijl laten ontwerpen of zelf doen?

Je kunt natuurlijk zelf een logo maken en een huisstijl bepalen. Als je zelf niet erg creatief bent of niet heel handig met grafische programma’s is het verstandiger om een professioneel bureau in te schakelen. Je krijgt dan een uniek origineel logo en een huisstijl dat herkenbaar is en past bij de identiteit van jouw bedrijf. Bij het ontwerp van je huisstijl gaat het om het bepalen van de typografie, kleuren, vormen en fotografiestijl. De huisstijl kun je gebruiken in al je online en offline communicatie. Denk aan visitekaartjes, website, flyers of social media.

Waarom is een huisstijl belangrijk voor je website?

Na het ontwerp van een logo en huisstijl komt de volgende stap: het ontwerpen van je website. Waarom is een huisstijl belangrijk voor je website? Juist door overal je huisstijl door te voeren creëer je herkenbaarheid. Je merk blijft bij het publiek hangen en ze raken ermee vertrouwd. Je website is je visitekaartje. Hierin laat je zien wat jou uniek maakt en waar je voor staat. Je huisstijl geeft jouw bezoeker een indruk van wie je bent als bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je gebruikt: blauw staat voor vertrouwen en integriteit, oranje voor humor en positiviteit terwijl rood staat voor passie en kracht. Kleuren wekken een bepaald gevoel en associatie op en je wilt natuurlijk dat dit past bij je bedrijf.

Professionele website laten maken

Je kunt bij een webdesigner je website laten maken in een op maat gemaakt CMS systeem. Dit is erg kostbaar en als startende ondernemer ook niet nodig. Bovendien kun je vaak zelf geen simpele aanpassingen doen zoals afbeeldingen wijzigen of teksten toevoegen. Het is daarom beter om te kiezen voor een WordPress CMS. Dit CMS wordt door veel midden- en kleinbedrijven gebruikt. Je kunt zelf een WordPress website maken, maar houdt er rekening mee dat zonder ervaring dit veel tijd kost. Tijd die je nu liever stopt in je eigen vak en passie. Ik maak een professionele website voor je in WordPress in jouw huisstijl.

Ga jij starten als nieuwe ondernemer of ben je net gestart? Laat mij je helpen met het ontwerpen van je logo, nieuwe website en huisstijl. Bel of mail mij!

Sandra Beekman van Signatures

Hoi, ik ben Sandra van Signatures

Volg me voor tips & tricks

Bekijk al mijn blogs of filter op categorie