Welke functionaliteiten zijn er mogelijk op een website?

13 december 2023 | Webdesign

Met een website kun je meer doen dan alleen je producten of diensten laten zien. Door het inzetten van belangrijke functionaliteiten, kun je je website voor jou laten werken. Ze maken je website gebruiksvriendelijker, je verbetert de interactie met je bezoekers en het helpt om je website beter te laten scoren in de zoekmachines. In dit blog noem ik de belangrijkste functionaliteiten die er zijn om meer uit jouw website te halen.

Haal meer uit je webdesign

Voordat ik start met het ontwerpen van je website is het belangrijk om van te voren goed te weten wat het doel is van je website. Wil je bijvoorbeeld ook internationale klanten aantrekken, heb je een aparte inlogpagina nodig voor leden of vind je het handig dat je klanten direct op de website een afspraak kunnen maken. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk om jouw website uit te breiden. Ik noem hieronder de belangrijkste.

Multimedia

Naast teksten en afbeeldingen kun je nog meer multimedia op je website zetten. Video’s zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om je verhaal te vertellen en je product of dienst tot leven te brengen. Maar denk ook aan audiofragmenten zoals podcasts en 3D-presentaties van producten.

Betalingssystemen

Als je producten of diensten verkoopt via je website, is het belangrijk om een betalingssysteem te koppelen. Met een koppeling naar een betalingssysteem als PayPal, Stripe of iDeal kunnen je bezoekers op een veilige en betrouwbare manier online betalingen doen.

Webshop

Naast een betalingssysteem zijn er voor een webshop nog meer functionaliteiten die belangrijk zijn. Denk aan de keuzemogelijkheden bij bestellingen, voorraden bijhouden en automatisch berichten versturen bij bestellingen.

Social media integratie

Vaak kiezen bedrijven ervoor om social media knoppen toe te voegen of een Facebook pixel te laten plaatsen aan de achterkant van de website. Het is ook mogelijk om automatisch updates van je social media kanalen weer te geven op je website.

Beveiliging

Wordfence en reCAPTCHA zijn de meest gebruikte beveiligingsplugins voor WordPress-websites. Ze worden gebruikt om je website te beschermen tegen bedreigingen zoals spam, hacking en phishing.

E-mailmarketing

Door je website te koppelen aan je e-mailmarketingtool, kun je automatisch leads verzamelen en je e-mailmarketingcampagnes optimaliseren. Er zijn veel verschillende e-mailmarketingtools, zoals Mailchimp, ActiveCampaign en HubSpot.

Data analyse

Google Analytics is een tool voor data analyse die kan worden gebruikt om gegevens van je website te verzamelen en te analyseren. Door je website te koppelen aan Google Analytics, kun je inzicht krijgen in het gedrag van je websitebezoekers.

Live interactie

Door je website te koppelen aan een chatbot of live chat-tool, kun je live in gesprek gaan met je bezoeker. Hiermee voorkom je dat bezoekers je site verlaten omdat ze niet vinden wat ze zoeken of wanneer ze vragen hebben over bepaalde producten.

Kalender

Het koppelen van een kalender aan je website is ideaal voor het plannen van afspraken, inschrijven voor evenementen of maken van reserveringen. Dit maakt het voor je bezoeker gemakkelijk om een afspraak te maken en het bespaart jou enorm veel tijd.

Inlogpagina

Je kunt een inlogpagina gebruiken om klanten of leden toegang te geven tot hun gegevens, bestellingen of betaalgegevens. Dit is vooral belangrijk voor inhoud die gevoelig of vertrouwelijk is.

Meertalig

Heb jij ook internationale klanten dan is het natuurlijk fijn als je website in meerdere talen getoond kan worden. Dat is mogelijk. Ik werk met de plug-in WPML waarmee je de website kunt laten zien in verschillende talen.

Het belang van een aantrekkelijke en functionele website

Jouw website is een online visitekaartje dat een eerste indruk geeft van je bedrijf. Je wilt de aandacht trekken van je bezoekers en deze omzetten naar klanten. Ik geloof dat een mooi webdesign met een goede gebruikerservaring belangrijk is voor het succes van een website. Dit begint met een sterke homepage met een duidelijke navigatiestructuur en effectieve landingspagina’s. Bovendien zorg ik voor een responsive design, zodat je website goed wordt weergegeven op alle apparaten, van desktops tot smartphones.

Wil jij ook een website met verschillende functionaliteiten?

Als ervaren webdesigner help ik je graag met het ontwerpen van jouw website. Samen bespreken we wat je wensen zijn en welke functionaliteiten je belangrijk vindt. Is jouw website toe aan een update of wil je een nieuwe website? Neem contact met mij op!

Sandra Beekman van Signatures

Hoi, ik ben Sandra van Signatures

Volg me voor tips & tricks

Bekijk al mijn blogs of filter op categorie